"Nu-mi spune cat esti de educat, spune-mi cat ai calatorit". Mohammed
Valeriu Penisoara - Poporul roman - opere complete (versuri : Adrian Paunescu, muzica : Valeriu Penisoara)

Asculta mai multe audio folk

sâmbătă, 20 iunie 2009

Lacul Vacaresti, delta BucurestiuluiCum trebuie sa stam mai mult prin Bucuresti, mergem sa ne descoperim orasul si multi dintre noi nu aflam decat astfel frumoasele surprize pe care ni le poate face!
In zona Mihai Bravu exista o delta, Delta Bucurestiului, sau lacul Vacaresti. Are o poveste destul de trista: este un lac pe care Ceausescu l-a vrut a fi creat artificial, de agrement. Insa apa s-a tot scurs in panza freatica, astfel ca a fost abandonat. Acum arata ca o delta, cu cateva balti uriase pline de rate, lisite, pescarusi. Cateva carari brazdeaza suprafata fostului lac, prin intinderi parca nesfarsite de stufaris si papuris in care poti sa te pierzi cu usurinta. Blocurile din jur pot fi un reper excelent, atata vreme cat le zaresti!!!
In zona de mijloc a lacului isi duce traiul o mica satra de rromi, in doua corturi, vreo zece caini si cateva pisici. Din loc in loc, prin stufaris, zaresti pescari sau, uneori, le zaresti doar unditele.Sper sa va placa fotografiile noastre:

2 comentarii:

 1. Multumesc pentru informatiile postate !

  Toni

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte frumoase fotografiile, nu am avut habar ca este atata apa si atata vegetatie specifica zonei de delta acolo... mi-am provocat si prietenii cu ajutorul unei fotografii de-a dvs.:)
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=249994958385623&set=a.235316376520148.80993.100001253637179&type=1&theater

  multumesc.

  RăspundețiȘtergere