"Nu-mi spune cat esti de educat, spune-mi cat ai calatorit". Mohammed
Valeriu Penisoara - Poporul roman - opere complete (versuri : Adrian Paunescu, muzica : Valeriu Penisoara)

Asculta mai multe audio folk

luni, 5 iulie 2010

Cehia 2010 - ziua 1: 05 iunie 2010http://picasaweb.google.ro/cristinadumitru1977/Cehia2010#

Ziua de 5 iunie 2010 am inceput-o dimineata devreme pentru ca am iesit din Romania: vinieta de Ungaria pentru 4 zile (8 euro), vinieta de Slovacia pentru 1 saptamana (5 euro), vinieta de Cehia pentru 1 luna (18 euro).
Am ajuns in arealul Lednice - Valtice (monument UNESCO) si primul lucru a fost sa ne cazam la Camping Apollo: cazare 2 persoane, 1 noapte, 1 cort, 1 masina = 260.00 coroane (aprox. 10 euro).
Am pornit apoi la obiectivele turistice din zona:
- castelul Valtice (cam kitsch dupa umila mea parere);
In Valtice exista una dintre cele mai impresionante constructii baroce din Europa Centrala: Castelul Valtice. A fost proiectata de catre Johann Bernhard Fischer von Erlach, la inceputul sec. al XVIII-lea, pentru a servi drept resedinta printilor conducatori ai statului Liechtenstein. Constructia impresionantului palat a fost supravegheata de catre arhitectul Domenico Martinelli, angajat special in acest scop. Palatul este inconjurat de o gradina englezeasca, ce se remarca prin Templul Dianei (ridicat in anul 1812), precum si alte constructii neoclasice. Un drum lung de 7 km face legatura intre castelul de la Valtice si conacul din Lednice. Familia princiara si-a pierdut toate privilegiile odata cu prabusirea protectorilor lor, Habsburgii, si dupa aparitia Cehoslovaciei, in anul 1918. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial castelul a fost confiscat de catre comunistii care au venit la putere.

http://www.valtice.cz/

- Kolonade;
- Rendez-Vous;
- Biserica Adormirii Maicii Domnului din Breclav;
- castelul Breclav.
- cazare: camping Apollo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu